איך צולחים זמן בממ"ד עם הילדים?
הקושי של הילדים לשהות במרחב מוגן
השהות במרחב מוגן, מציבה אתגר משמעותי בפני הילדים וההורים. מצד אחד, הילדים נאלצים להישאר בבית ולא יכולים לצאת למקומות שהיו רגילים לפקוד, כמו גני משחקים או בית הספר. מצד שני, שהות ממושכת בבית מגבילה את הגישה לפעילויות מהנות וחברתיות, וכתוצאה מכך, הילדים מוצאים את עצמם משועממים ולא מצליחים לתעל את מרצם בצורה חיובית.
המצב הזה גורם להורים להתמודד עם תסכולים רבים, שכן הם נדרשים לשמור על סדר יום מאורגן לילדיהם ולהציע להם פעילות שתסייע לשבור את השגרה המונוטונית. ילדים, אשר רגילים לפגוש חברים, להשתתף בפעילויות חוץ וליהנות משגרה מסודרת, מוצאים את עצמם מבולבלים ומודאגים מהשינויים התכופים. התחושה של בידוד מהסביבה החברתית והעדר פעילויות פנאי עשויה להוביל לקשיים רגשיים ולהשפיע על בריאותם הנפשית.
במצב כזה, חשוב למצוא דרכים יצירתיות ומגוונות לשמור על רווחת הילדים, בין אם באמצעות פעילויות יצירה, משחקים חינוכיים, או קשרים טכנולוגיים עם חברים ובני משפחה.
נצלו את זמן האיכות לפעילות מעשירה ומשמעותית
אם כבר מקדישים זמן, כדאי שהוא ינוצל בצורה משמעותית.
אפשר לדבר על רגשות, פחדים, חששות, חלומות ואפילו תוכניות לזמן לאחר הבידוד.
שתפו גם אתם את רגשותיכם עם הילדים, ותראו איך זה גורם להם לשתף בחזרה.
אתם מוזמנים להשתמש במשחקים שונים לעידוד השיתוף וההקשבה, כמו למשל המשחק "חלומות וחבלים" שמשלב משחק מהנה עם קוביה וחבלים, ושאלות ומשימות הקשורות לרגשות.
לסיים את היום בצורה מרגיעה
כדי להתחיל את היום הבא בבידוד בצורה טובה, כדאי לסיים את היום שלפניו בצורה רגועה.
השתדלו ליצור טקס שינה מרגיעה בשעה קבועה, בו תבחרו ביחד עם הילדים סיפור שמתאים לסיום היום.
סיפורים עם מכשפות ומפלצות עלולים להפריע לשינה רגועה, לכן שימו לב לבחירת הסיפור הנכון, שמתאים לגיל של כל הילדים. אם אתם לא בטוחים בבחירת הסיפור, יש לנו כמה המלצות:
מעבר לכל, מאחלים לכם הרבה בריאות, ושהתקופה המאתגרת הזו תעבור לכולנו בקלות.